Afspraak maken?

Bel van ma t/m do tussen 9:00 en 13:00u
Vrijdag is de praktijk gesloten
0475 - 58 20 88

Intake

Bij de eerste kennismaking wordt er ruim de tijd genomen om de klachten te analyseren. Er wordt begonnen met een uitgebreide anamnese (medisch interview). Uw medische voorgeschiedenis wordt doorgenomen. U krijgt vragen over waar u de pijn voelt, hoe lang de klacht al aanwezig is en wanneer deze begonnen is, onder welke omstandigheden, ongevallen, littekens, wat de pijn doet verergeren en verminderen, wat u er tot nu toe zelf aan gedaan heeft, of u andere therapieën gevolgd heeft en of die geholpen hebben en of u lichamelijk actief bent. Ook uw beperkingen in werk, sport en huishoudelijke activiteiten kunnen van belang zijn.
 

Het lichamelijk onderzoek 

Na de anamnese volgt uitvoerig lichamelijk onderzoek. Afhankelijk van uw klacht wordt er neurologisch en/of orthopedisch onderzoek verricht. Aanvullend volgt het OrthoManuele onderzoek. U zult gevraagd worden om uw kleding uit te doen, behalve uw ondergoed, en op de behandeltafel te gaan zitten met de rug naar de onderzoeker in een ontspannen voorovergebogen houding. Tijdens het onderzoek worden alle wervelkolomstructuren afgetast om zo een indruk van de stand te krijgen. Hierbij wordt bepaald of er een bekkenscheefstand of bekkenverwringing is. Daarna wordt heel precies bepaald hoe de stand van de verschillende gewrichten in de wervelkolom staan en in kaart gebracht. Altijd wordt de gehele wervelkolom beoordeeld omdat diverse klachten veroorzaakt kunnen worden door standafwijkingen elders in uw lichaam.

Alle afwijkingen moeten gecorrigeerd worden omdat anders de klacht in stand gehouden wordt. Zo kunnen bijvoorbeeld pijnklachten in de heupregio veroorzaakt worden door standafwijkingen van de rugwervels en kunnen uw schouderklachten in stand gehouden worden door een scheve stand van het bekken.
Ook als u alleen maar pijnklachten in de arm (schouder, elleboog of pols) of het been (heup, knie of enkel) heeft, onderzoeken we desondanks de gehele wervelkolom. Daarna beoordelen we de stand van de betreffende gewrichten waar de klachten zijn. Tijdens het onderzoek laat ik aan de hand van een paar testen zien wat er afwijkend is. Op deze manier krijgt u een beter inzicht in uw eigen lichaam. Na het lichamelijk onderzoek worden de bevindingen besproken en uitgelegd. Aan de hand van de afwijkingen die gevonden zijn zal de arts een behandelplan opstellen. Vaak kan direct een indicatie worden gegeven van het aantal behandelingen dat in eerste instantie nodig is om de rug te corrigeren. In dezelfde sessie wordt de eerste behandeling gedaan. 
FJ Design