Afspraak maken?

Bel van ma t/m do tussen 9:00 en 13:00u
Vrijdag is de praktijk gesloten
0475 - 58 20 88

Praktijkinfo

Kosten

Aan de inzet van de klachtenfunctionaris zijn geen kosten verbonden. Voorwaarde voor de inzet van de klachtenfunctionaris is echter wel dat de MSK-arts is aangesloten bij de NVAMG- klachtenservice.

Het maken van een afspraak

U kunt telefonisch een afspraak maken via onderstaand telefoonnummer. Wij zijn maandag t/m donderdag bereikbaar van 9:00 - 13:00 uur.
Vrijdag is de praktijk gesloten.
U heeft geen verwijzing van een huisarts nodig. 

Telefoon: 0475 - 58 20 88
info@praktijkoosterbosch.nl

Uw eerste afspraak.
Als u voor het eerst een afspraak maakt dan krijgt u Marga aan de lijn. Zij zal u uitleg geven over de gang van zaken. Het is daarom belangrijk dat u zelf de afspraak maakt.

Een afspraak annuleren
Wilt u een afspraak annuleren dan dient u dit tenminste twee werkdagen van te voren te doen. Bij te late annulering brengen we de geplande tijd in rekening behoudens overmachtsituaties.

Klachten
Bespreek uw ontevredenheid met de MSK-arts. Als u niet tevreden bent over de communicatie, de kwaliteit of over iets wat de MSK-arts heeft gedaan of juist niet heeft gedaan, bespreek dit dan eerst met de MSK-arts. Zo lang de MSK-arts niet weet dat u ontevreden bent, kan er niets worden gedaan aan uw ontevredenheid. Als u er samen niet uitkomt of als u het lastig vindt om een gesprek met de MSK-arts aan te gaan, dan kunt u contact opnemen met de klachtenfunctionaris.

Neem contact op met de klachtenfunctionaris
De klachtenfunctionaris kan u helpen bij het vinden van de juiste weg voor de behandeling van uw klacht. De klachtenfunctionaris is onpartijdig en onafhankelijk en luistert, informeert, adviseert en kan proberen te bemiddelen tussen u en de MSK-arts. De klachtenfunctionaris doet geen uitspraak over wie er gelijk heeft. Als na inzet van de klachtenfunctionaris het probleem of de klacht niet naar uw tevredenheid is opgelost, dan kan de klachtenfunctionaris u informeren over de verdere mogelijkheden die er zijn om uw klacht voor te leggen zoals de klachtencommissie of de geschillencommissie.

Wilt u contact met de klachtenfunctionaris, dan kunt u bellen, mailen of een klachtenformulier invullen:

Naam klachtenfunctionaris: Corine Ottevanger
Klachtenformulier: www.nvamg.nl/klachten
Mailadres: klacht@nvamg.nl
Telefoonnummer: 06-21331090
FJ Design