Afspraak maken?

Bel van ma t/m do tussen 9:00 en 13:00u
Vrijdag is de praktijk gesloten
0475 - 58 20 88

Bekkenklachten

Het bekken is de basis van de wervelkolom. Is het bekken verschoven dan is de hele wervelkolom uit balans. In de praktijk zie ik vaak bekkenklachten bij vrouwen. Vroeger of later na een of meerdere bevallingen kunnen zich bekkenklachten manifesteren de zogenaamde bekkeninstabiliteit. Standafwijkingen van bekken en heiligbeen spelen hierin een belangrijke rol.
 

Spieren overbelast

Bij langdurige standafwijkingen zullen de spieren in het bekken, in de rug en om het heupgewricht proberen om de onbalanssituatie te compenseren.
Het gevolg van deze compensatie is dat de spieren overbelast worden omdat ze op een oneigenlijke manier worden gebruikt. De gevolgen zijn pijnklachten en een toenemend gevoel van stijfheid.


Fysiotherapie en oefentherapie

Door OrthoManuele correctie kunnen de gewrichten weer normaal gaan bewegen. Door langer bestaande scheefstand echter, komt het voor dat spieren zich niet makkelijk herstellen: ze zijn als het ware verleerd hoe ze normaal moeten functioneren. In dat geval kan de behandeling aangevuld worden met fysiotherapie. Veelvuldig bewegen is ook van groot belang voor het herstel.
FJ Design