Afspraak maken?

Bel van ma t/m do tussen 9:00 en 13:00u
Vrijdag is de praktijk gesloten
0475 - 58 20 88

Nekklachten

Nekklachten kunnen het gevolg zijn van standafwijkingen van de nekwervels, maar ook van hogere rugwervels en ribben. Deze standafwijkingen kunnen ontstaan door een ongeval, whiplash zoals dit tot voor kort genoemd werd. Maar ook een valpartij, stoten van het hoofd of buikslapen waardoor de nek langdurig in een gedraaide positie gehouden wordt. Vaak staat dan ook het bekken scheef. Ook als u van een scheef bekken ogenschijnlijk geen last heeft, kunnen klachten hoger in de rug in verband staan met een scheef bekken.


De behandeling

De standafwijkingen zijn meestal te corrigeren. Vanwege de samenhang tussen alle onderdelen van de wervelkolom, kan dat betekenen dat we bijvoorbeeld ook uw bekken behandelen, terwijl u pijnklachten heeft in uw nek. Net als bij de behandeling van de onderrug lukt dit alleen maar in een bepaalde volgorde.
 

Standafwijkingen van de ribben

Om de klachten zo optimaal mogelijk te behandelen kan het zijn dat vervolgens ook behandeling van standafwijkingen van de ribben noodzakelijk is. Dit laatste deel van de behandeling kan wat langer duren en ook kunnen de effecten wat langer op zich laten wachten.
FJ Design